I den senaste grönsakslådan fanns tre palsternackor av mutantstorlek. Jag skojar inte, de var större än mina underarmar. Vad annat kan man göra än soppa? Det blev en bra avslutning på en trött och bakfull, men skön, söndag där vi lät Lea och Ingrid plaska omkring på alla fyra i snömoset i Pildammsparken och dessutom hann med ett besök hos nyaste bebisen Sam Broddesson.
3 galet stora palsternackor
1 bit rotselleri
1 l grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
rivet citronskal + saft
tryffelolja
Dela grönsakerna i mindre bitar och koka mjuka i buljongen. Mixa slätt, häll i grädden och smaksätt med citron, tryffel, salt och peppar. Vi åt den tillsammans med finstrimlat knaprigt bacon och brödkrutonger på mörkt bröd som rostades i baconfettet som blev kvar.
1 kommentar:
Åh vad bra, jag har ett par vissna palsternackor i kylen som jag behöver använda upp!
Skicka en kommentar