100 gr smör
2,5 dl vetemjöl
2 dl riven parmesan
1 msk socker
1 tsk fänkålsfrö
1 + 1 tsk rosmarin
1 tsk svartpeppar
2 krm salt
1 tsk citronskal
Mortla kryddorna och vispa tillsammans med smöret, sockret och citronen tills det blir fluffigt. Blande i osten. Tillsätt mjölet lite i taget under långsam vispning, gärna med sikt då det ska bli mörare kakor då. Forma degen med händerna till en rulle om ca 5 cm tjocklek och rulla i rosmarin, plasta in och låt ligga i kylen ca 2 timmar. Sätt ugnen på 175 grader, ta ut rullen och skär kakor på ca 1 cm tjocklek. Grädda ca 10 min eller tills de blivit ljusbruna.
Bastard var både snyggt och trevligt och allt vi åt var till råga på allt gott! Vi drack cava och delade en planka med charkuterier till förrätt, som bland annat innehöll rilette och lardo. Jag åt en paj med oxkind och -tunga som serverades med liten side salad på salt gurka och sallad med en dressing som jag tror var gjord på kokosgrädde. Johan åt en form av grisköttbulle med bönor, tomat och brödkrutonger. Till efterrätt delade vi en chokladhistoria med maraschinokörsbär som nära nog tog knäcken på oss.
Oanständigt mätta men glada satte vi oss sedan på Mrs Brown och drack drinkar med hallonpuré och Johan fick som vanligt sin i cocktailglas. Bortsett från det lilla missödet, som gjorde honom sur på riktigt på ett mycket roande sätt, hade vi nära nog en perfekt kväll.
3 kommentarer:
Meat bonanza!!!
Varför blev Johan sur angående glaset? Jag fattar inte.
Man vill inte dricka drinkar i cocktailglas. Män vill inte det.
Haha vill du inte erkänna att du vill dricka dig girl drink drunk?
http://www.youtube.com/watch?v=1_H_sVNgvf4
Skicka en kommentar