torsdag 4 februari 2010

Vad hände?


Igår gick jag förbi Hötorget och kom hem med tre förpackningar tomater. Något frostbitna och alldeles för många, men jag kunde inte motså "3 för 20!". Jag kom även hem med en aubergine och ett stort knippe koriander, vad tänkte jag att jag skulle laga där egentligen?

5 kommentarer:

Johanna sa...

Härligt! Om de är lite frostbitna kanske du inte vill äta dem som de är? Jag testade en gul tomatsoppa med vanilj och anis från Taffel härom veckan som blev väldigt god i smaken men jag var lite magsjuk fortfarande och lade aldrig upp den pga illamående, det kanske kan vara något? Gillar också att ungsbaka jättelänge på typ 150 grader med hela vitlöksklyftor och olja.

Cecilia sa...

Jag har också sett det där receptet, men avskräckts lite av vaniljen. Blev det inte för sött eller kvalmigt? Ungsstekta är ju ruggigt gott, det ska jag nog göra med de mer tveksamma exemplaren. de gula tomaterna när dock godast, så dem tänkte jag nog köra i en caprese eller liknande. Mmm lykopen...

Kristina sa...

Koriander, koriander, koriander. Koriander är livets krydda (eller är det barn som är det?). De senaste gångerna har jag dock kommit hem med koriander som inget smakat, stor besvikelse. Och sist jag åt på indisk restaurang låg vad jag trodde var en korianderkvist ovanpå anrättningen. Bet i den och det visade sig vara vanlig tråkig bladpersilja. Disappointed! I alla fall, laga nåt gott med fisk och koriander, MUMS!

Johanna sa...

Har märkt att koriander i kruka inte smakar så mycket paradoxalt nog. I den asiatiska butiken sitter rötterna kvar på stjälkarna, vet inte om det hjälper eller om det bara är en annan sort, men de smakar mer i alla fall. Auberginen hade jag gjort nån sorts dip på, eller ugnsgratinerat. Koriandern hade jag ätit som godis till allt.

Jag som har testat både barn och koriander får nog tillstå att som krydda betraktat smakar koriandern snäppet godare, barn tenderar att ha en lätt bismak av snor.

Cecilia sa...

Hahaha jag har förmodligen också en lätt bismak av snor, i alla fall den här årstiden!

Ang koriandern så har jag samma erfarenhet, ICAs i kruka smakar inget, men den från de asiatiska butikerna är bättre. Nojjar dock lite över allt salmonellasnack som det har varit om importerade örter på sistone.