Det tog ganska lång tid innan jag fattade att julskinka för de flesta innebär senapsgriljerad tristskinka. Hemma hos oss har vi alltid gjort Cajsa Warg-varianten, med massor av kryddor. Tycker fortfarande att det är så oändligt mycket godare. Är lite sent ute, men ni kan ju testa till påsk till exempel.
1 rimmad skinka à ca 3 kg
2 tsk hela nejlikor
2 tsk kryddpepparkorn
2 tsk rosmarin
2 tsk mejram
5 lagerblad
hackad färsk persilja
Skölj skinkan, lägg två aluminiumfolielängder i kors och placera skinkan i mitten. Stöt alla kryddor i en mortel och gnid in blandningen ordentligt runt om. Slå in skinkan i folien och kör i ugn i 175 grader tills temperaturen är 70-75 grader.
2 kommentarer:
Äntligen ett recept på denna omtalade skinka!
Ser att du bytt ut salvia mot mejram, det är väl en smaksak. Jag har också gjort denna skinka i alla år! 🥰
Skicka en kommentar