måndag 28 december 2009

Zucchini- och spenatplättar


Som Ola uttryckte det ikväll, du har alltid en ny grönsaksbiff på gång, så även idag. Inspirerad av Loves muzverplättar lagade jag en egen version av zucchiniplättar. Mycket gott blev det. På Jannickes begäran gick middagen i någon slags tapasstil, så vi åt plättarna tillsammans med fetaoströra, potatistortilla, polenta, kokta rödbetor och sallad.

Zucchiniplättar, 4-6 portioner
2 zucchini
2-3 dl tinad bladspenat
1 dl dill
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 dl vetemjöl
2 ägg
salt, peppar
paprikapulver, chilipulver
matolja
citron

Riv zucchinin grovt och lägg den i en bunke, salta och lägg den under press. Pressa ut så mycket vätska som möjligt. Tina bladspenaten, finhacka löken och vitlöken och blanda tillsammans med zucchinin. Strö över mjölet lite i taget och blanda ordentligt. Blanda i äggen, dillen och krydda. Stek i rikligt med olja på medelvärme tills plättarna är gyllenbruna. Pressa citron över biffarna och servera.

2 kommentarer:

Kristina sa...

hahaha grönsaksplättarnas drottning. men det är ju så sjukt gott! spännande med dill i, jag är inte ett självklart dillfan men det här lät ju onekligen väldigt smarrigt... ps gjorde du polentan med soltorkade tomater i? jag brukar fantisera om den.

Cecilia sa...

Jepp, samma polenta. Jag är inte heller ett jättefan av dill, men jobbar på det och det passade oväntat bra till squashen.