måndag 28 december 2009

Julskinkornas limousine

Det tog ganska lång tid innan jag fattade att julskinka för de flesta innebär senapsgriljerad tristskinka. Hemma hos oss har vi alltid gjort Cajsa Warg-varianten, med massor av kryddor. Tycker fortfarande att det är så oändligt mycket godare. Är lite sent ute, men ni kan ju testa till påsk till exempel.

1 rimmad skinka à ca 3 kg
2 tsk hela nejlikor
2 tsk kryddpepparkorn
2 tsk rosmarin
2 tsk mejram
5 lagerblad
hackad färsk persilja

Skölj skinkan, lägg två aluminiumfolielängder i kors och placera skinkan i mitten. Stöt alla kryddor i en mortel och gnid in blandningen ordentligt runt om. Slå in skinkan i folien och kör i ugn i 175 grader tills temperaturen är 70-75 grader.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Äntligen ett recept på denna omtalade skinka!

Unknown sa...

Ser att du bytt ut salvia mot mejram, det är väl en smaksak. Jag har också gjort denna skinka i alla år! 🥰