måndag 21 december 2009

Sillsallad utan sill



Årets julmatsbonanza har nu officiellt börjat och jag har idag lagat sillsallad utan sill och mamma har gräddat kålrotslådorna. Den här rödbetssalladen är en av mina favoriter på julbordet, liknar den traditionella sillsalladen bara att vi av någon anledning alltid gör den utan sill. Fråga inte varför, jag har ingen aning. Men jag äter den till allt på julbordet, skinka, sill, rullsylta, ägghalvor, ja ni fattar.

Inlagda rödbetor
Smörgåsgurka
Kall kokt potatis
Röda äpplen
Lök
Rödbetsspad
Salt och peppar

Hacka ungefär lika mycket av vardera rödbetorm gurka, äpple och potatis, med en lätt övervikt av rödbetor. Spara rödbetsspadet. Finhaka löken, funkar med både röd och gul lök. Blanda allt, krydda med salt och peppar och späd med rödbetsspad.

I år använde jag en hel burk inlagd gurka och drygt en burk rödbetor, en röd lök, fyra äpplen och fyra potatisar. Jag använde nästan allt spad från den ena rödbetsburken.

1 kommentar:

Kristina sa...

MMM! Alla goda saker förenade i en sallad. Måste göra det här!