Idag hade jag bokcirkeln hemma hos mig och vi hade mycket att fira! Jag bakade minimuffins, otroligt lätta och väldigt goda. Succé skulle jag kanske vilja kalla det, i alla fall med tanke på att jag har gasugn. Jag hittade receptet i tidningen Laga Lätt.
Saffranscupcakes, 20 små muffins
1 ägg
1 ½ dl strösocker
25 g smör, rumsvarmt
½ dl kesella
½ påse saffran
1 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljsocker
1 krm salt
½ citron, skal och juice (ca 3 msk)
Glasyr
30 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
1 tsk färskpressad citronjuice
(Jag använde mer citronjuice och höftade med restena av ingredienserna)
Till garnering
Rivet skal från 1 apelsin
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Muffins: Vispa ägg och socker pösigt.
- Vispa in smör och kesella i äggvispet.
- Blanda saffran, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt till äggvispet.
- Skrubba citronen, riv skalet och pressa juicen. Tillsätt till äggvispet.
- Fyll småbrödsformar med 2/3 smet.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Glasyr: Vispa alla ingredisenser.
- Bre eller spritsa på muffinsen.
- Garnera med rivet apelsinskal.
4 kommentarer:
Mmm, det låter hur gott som helst. Vad firade ni?
Bröllop och bebisar på väg!
Oh vilka schyssta!
Lägg in en bild på dina muffins Johanna, de var så himla fina!
Skicka en kommentar