Kokt, rimmad oxbringa med senapssås och rotmos. Kanske min favorit of all time. Igår blev den tyvärr inte så bra som jag hade velat, såsen smakade typ inget.
1 kg rimmad oxbringa
2 morötter
1 gul lök
2 lagerblad
8 vitpepparkorn
Dela grönsakerna, stöt pepparkornen och sjud alltsammans i en stor gryta 1,5-2 timmar eller tills köttet är mört. Ta upp köttet, låt svalna lite och skär i skivor. Spara lite av buljongen till sås.
2 dl buljong
2 dl grädde
1 msk senap
1 rivet äpple
salt, peppar
Blanda såsen och låt sjuda. Red eventuellt av om du vill ha tjockare sås, eller skumma upp den med stavmixern. Blanda i det rivna äpplet. Egentligen ska det vara riven pepparrot till också, men jag fick inte tag på någon i affären.
1 kommentar:
Gah vad gott med oxbringa och rotmos, husman deluxe!
Skicka en kommentar