söndag 14 mars 2010

Oxbringa


Kokt, rimmad oxbringa med senapssås och rotmos. Kanske min favorit of all time. Igår blev den tyvärr inte så bra som jag hade velat, såsen smakade typ inget.

1 kg rimmad oxbringa
2 morötter
1 gul lök
2 lagerblad
8 vitpepparkorn

Dela grönsakerna, stöt pepparkornen och sjud alltsammans i en stor gryta 1,5-2 timmar eller tills köttet är mört. Ta upp köttet, låt svalna lite och skär i skivor. Spara lite av buljongen till sås.

2 dl buljong
2 dl grädde
1 msk senap
1 rivet äpple
salt, peppar

Blanda såsen och låt sjuda. Red eventuellt av om du vill ha tjockare sås, eller skumma upp den med stavmixern. Blanda i det rivna äpplet. Egentligen ska det vara riven pepparrot till också, men jag fick inte tag på någon i affären.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Gah vad gott med oxbringa och rotmos, husman deluxe!