fredag 15 maj 2009

Ostad potatis

Ikväll, strax före jag tittade på den mest hysteriska hjärtsnörpande säsongsfinalen av Greys anatomy någonsin, läste jag en Elle och snubblade över det mest lisiga recept man kan tänka sig.

Ugnsbakad färskpotatis med brie och vallmofrön
½ kilo delad färskpotatis
1 apelsin (skal och saft)
olivolja
salt och peppar
250 g brie eller camembert
1 msk vallmofrön

Sätt ugnen på 180 grader. Lägg potatisen i formen och blanda runt med kryddor och apelsin. Lägg ostskivorna ovanpå och strö över fröna. Baka i 30 min eller tills potatisen är mjuk.

Sen har de faktiskt lite dryckestips till också:

Vitt: Pinot gris réserve, 86 kr
Rött: La Vignée pinot noir, 109 kr
Äppelcider: Cidre de Normandie brut, 45 kr

Inga kommentarer: