måndag 11 maj 2009

Cecilias linssoppa

Linssoppa är sån mat som jag aldrig skulle komma på tanken att laga men som känns typiskt Cecilia (jag kan inte riktigt utveckla det där, men typ grönsaksbiffar och quinoa och sånt som jag känner mig ljummen inför är hon väldigt förtjust i), men just den här soppan är supergod. Det hänger dock på tillbehören.

Tänk på att det blir galna mängder soppa, så ta stor kastrull och se till att ha många vänner att bjuda.

Ansa och grovhacka följande grönsaker:
2-3 stora potatisar
2-3 stora morötter
1 bit rotselleri
3 palsternackor
1 stor gul lök
1 purjolök

Fräs lätt i olja i kastrullen, slå på 1,5 liter vatten och lägg i 1-2 skalade vitlöksklyftor, buljongtärningar och massor av torkad mejram och oregano. Koka tills allt är mjukt.

Mixa slätt och späd med vatten till lagom sopp-konsistens (typ 1 liter). Lägg i 3-4 dl röda linser. Koka i cirka 10 minuter, rör om så att inte linserna bränner vid i botten. Salta och peppra.

Servera med citronklyftor och hackad koriander.

Inga kommentarer: