1. Glasera laxfiléer med ½ burk tamarindpasta, 1 tsk chilipulver och 1 tsk honung. Stek eller grilla och servera med skivad rödlök, koriander och yoghurt.
2. Gnid in med hackad rosmarin, dijonsenap och farinsocker. Servera med hackad gurka och hackad dill.
3. Skär astunt och gör ceviche genom att marinera i limejuice, hackad shalottenlök, hackad röd chili och kapris och kyl i en timme. Rått är gott.
4. Lägg i ett aluminiumpaket i ugn tillsammans med kokosmjölk, limeskal och -juice, chili, koriander och ingefära.
5. Skär i stora bitar och sjud tillsammans med hackad lök, 4 tsk currypasta, 1 burk kokosmjölk och limejuice.
6. Strö över fänkålsfrön och baka i ugn. Servera med apelsinskivor och tunt skivad fänkål i vinägrett.
7. Klappa in god kryddmix och stek eller grilla, ät i baguette tillsammans med majonäs och sallad.
8. Glasera med 1 tsk misopasta, 1 tsk mirin och 1 tsk honung och stek eller grilla.
9. Trä i kuber på spett tillsammans med salladslök och shiitake. Pensla med katjap manis.
10. Stek i ugnen täckt med citronskal och sesamfrön.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar