Rabarbersoppa med vaniljkesella och mandelbiskvier, 4 portioner
500 g rabarber
1 dl socker
6 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk potatismjöl + 4 msk vatten
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Skölj och skala rabarberna vid behov, den behöver inte skalas när det är späd vårrabarber. Skär rabarbern i bitar och lägg i. Låt koka 4-5 minuter, rabarbern ska helst inte koka sönder helt. Rör i en redning av potatismjöl utrört i lite vatten och koka upp så att soppan tjocknar lite.
Servera rabarbersoppan ljummen med vaniljkesella och mandelbiskvier.
500 g rabarber
1 dl socker
6 dl vatten
1 tsk vaniljsocker
2-3 msk potatismjöl + 4 msk vatten
Koka upp vatten och socker i en kastrull. Skölj och skala rabarberna vid behov, den behöver inte skalas när det är späd vårrabarber. Skär rabarbern i bitar och lägg i. Låt koka 4-5 minuter, rabarbern ska helst inte koka sönder helt. Rör i en redning av potatismjöl utrört i lite vatten och koka upp så att soppan tjocknar lite.
Servera rabarbersoppan ljummen med vaniljkesella och mandelbiskvier.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar