måndag 11 maj 2009

Fisk i foliepaket

Jag brukar vanligtvis göra denna rätten med vit fisk av något slag, som torsk, hoki eller pangasius, men det går förstås bra med annan fisk också.

Grunden:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg fisken på en bit folie tillsammans med en smörklick.
Krydda med salt och peppar och valfri "topping".
Vik ihop foliepaketet så det blir hyfsat tätt och sätt in ugnen.

Räkna med ca 15 minuter för portionsstora fiskbitar, upp till 25 minuter om de är stora. Man får öppna och kolla. Det är äckligare med torr fisk än med blöt, så hellre underkant än överkant.

Toppingförslag:
Rivet citronskal, lite pressad citronsaft och färsk dill. Ev. dillfrön.
Körbärstomater, fänkålsfrön och skivad fänkål.
Dijonsenap och senapsfrön. Eller kummin.

Alla tänkbara grönsaker i mindre bitar går bra att slänga i paketet, de får lite ångkokt känsla. Oftast behövs ingen sås då paketen samlar upp mycket sky.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Jag älskar att sidan ser ut som en cupcake med strössel eller kanske ett pepparkakshus med nonstop!