tisdag 1 juni 2010

Krämig citron- och timjanpasta


Härom veckan styrde jag och Isabella ihop en snabb och väldigt god pasta, receptet hittade jag på Lucullian delights, en fin blogg av en svenska i Italien. Vi åt pastan med kallrökt lax, parmesan och sallad.

Krämig citron och timjanpasta, 2 portioner

Nykokt pasta, vi använde linguini
1 stor citron
några kvistar färsk timjan
2 dl grädde/crème fraîche
salt, svartpeppar
olivolja
parmesan

Riv skalet av citronen.
Repa några kvistar timjan.
Värm lite olivolja i en liten kastrull, lägg i citronzest och timjan och låt småputtra på låg värme i två minuter. Häll i grädden och låt det småkoka tills grädden har börjat reducera och blivit krämig. Tillsätt två teskedar pressad citron och rör runt ordenligt. Smaka av med salt, peppar och ytterligare citron efter smak. Blanda såsen med pastan. Servera pastan med parmesan, kallrökt lax och sallad.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Det här ska jag göra så fort jag sluppit förkylningen!

Cecilia sa...

Sjukt lätt, mycket gott!