onsdag 30 juni 2010

Midsommar

För den som inte spenderat merparten av sina lördagsförmiddagar på Möllevångstorget kan det vara lite svårt att greppa hur sjukt bra örtmannen är. Persilja, dill, mynta, koriander, mangold, salvia och annat i knippen större än ett barnahuvud (jag har kollat) för 15 kr styck. Det är galet och alldeles ljuvligt.

Och då kan man ju kosta på sig en gremolata till sin vitlöksmarinerade lammkotlett, eller hur?

Marinad
3 klyftor pressad vitlök
7-8 stjälkar timjan
3-4 stjälkar rosmarin
skal & saft från 1 citron
1 dl olja
salt, peppar

Lägg i plastpåse tillsammans med kotletterna och låt ligga i kylskåpet över natten.

Gremolata
1 del mynta
1 del dill
2 delar bladpersilja
skal & saft från 1 citron
2 klyftor vitlök
salt, peppar, olja

Mixa och späd med oljan till lagom konsistens.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Gah, jag saknar örtmannen!