fredag 18 juni 2010

Grillkväll i solen

Världens näst finaste 2-åring firade födelsedag igår när solen vräkte ner och fåglarna sjöng. När man har semester kan man spontanbaka och grilla och ställa till med trädgårdskalas i miniatyr och vi fick en väldigt fin och rörig kväll med tre glada ungar, ballonger och jordgubbar överallt.


Grillad portobello
Blanda smör, salt, peppar och chimichurri till ett kryddsmör att fylla svamphattarna med. Strö över hackad persilja och lägg med smörsidan uppåt på grillen ca 10 minuter eller tills smöret börjar bubbla.

Marockanska citronmorötter
Slanta och förväll ca 1 kg morötter. Blanda 1 dl olja, saften från 2 pressade citroner, 5 klyftor vitlök och 1 msk vardera av salt, paprikapulver och spiskummin i en skål. Blanda ner morötterna och strö över hackad persilja.

Örtpotatis
Koka nypotatis och blanda i en skål med lika delar hackad bladpersilja och mynta. Riv i skalet från en citron och toppa med olja, salt och peppar.

Hasselnötspavlova med jordgubbar
Gör hasselnötsmaränger men bred ut en stor botten istället för flera små maränger. Gör den lite skålformad så att kanterna är högre än mitten. När den gräddats ca 40 minuter, stäng av ugnen och öppna luckan. Låt stå tills ugnen svalnat. Bred över vispgrädde och toppa med skivade jordgubbar och hackad mynta eller riven choklad.

Inga kommentarer: