tisdag 1 juni 2010

Hasselnötsmaräng

Efter aiolihaveriet och vitvinsåsen fanns ohemula mängder äggvita över. Så vi bakade. Baka är det nya surfa i vår familj. Vi gjorde maränger, bästa marängerna ever! (och då har jag gjort ett ansenligt antal i min ungdom)

4 äggvitor
2 dl socker
1 dl finhackade hasselnötter
2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker i en metallskål ovanför ett vattenbad (kallas sjudna maränger, då blir de lite segare) till smeten är blank och tjock. Ta av från värmen och vispa tills den är sval och porös. Vänd i nötterna, vaniljsocker och kakao så att smeten blir strimmig. Grädda i ugn på 125 grader i ca 40 minuter.

Skulle passa perfekt att äta som en moderniserad budapeststubbe med lite grädde och inlagd frukt.

1 kommentar:

Johanna sa...

Tydligen så betyder ohemul typ obevisbar, så det var ju inte riktigt rätt. Äggvitorna var bevisligen där. Men ett kul ord är det.