söndag 7 juni 2009

Mamma Ingegerds Blue Cheese Dressing

Det här receptet har ni säkert hört storyn om: Mamma och kompisar kommer hem från USA 1970 någonting med cravings på Blue Cheese Dressing. De ägnar en hel helg åt cocktails och receptexperimenterande. Et voila:

Gaffla sönder 1 hg grönmögelost (ingen idé ha värsta dyra, ta en torr smakrik) med 1 msk vatten
Blanda sedan i

50 gram majo (jag orkar aldrig väga, kör med ungefär en megastor matsked)
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
4 tsk äppelcidervinäger
5 msk gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta (Love tar fler)

Ät till sallad och grillat!

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Äntligen!!!

Lisa sa...

Förresten förresten. 100 gram ost står det i receptet men jag tar alltid en såndär trekant grönmögel som finns i vanlig affär. Kanske är mer än 100?

Johanna sa...

Bläääääääääääääääääää. Blä.

Cecilia sa...

Det är faktiskt inte allt för länge sen jag tänkte på den här dressingen, tror dessutom att jag har kvar ditt handskrivna recept i en gammal kokbok. Fint!