onsdag 17 juni 2009

Patata patata

Kring den här tiden brukar jag överdosera på färskpotatis. Framförallt går jag loss på potatissallader av olika slag. Här kommer mina två nuvarande favoriter.

Typ fransk potatissallad
X antal kokta, kalla och delade potatisar
Hackad rödlök
Kapris
Hackad ört såsom persilja eller dill
Dressing på dijonsenap, olja, vinäger, citronjuice och salt och peppar

Ungsbakad potatissallad
Skiva potatisen och bred ut på en plåt, häll på olja och kör högst upp i ugnen på 175 grader tills de är gyllene och mjuka. Dela grön sparris i bitar om ett par centimeter och lägg på plåten, kör ytterligare 5 minuter i ugnen. Ta ut och låt svalna en stund. Lägg i skål, salt och peppra ordentligt och häll på dressing bestående av vinäger, tryffelolja, rivet citronskal + saft och flytande honung.

Inga kommentarer: