söndag 28 juni 2009

Birgittas pizzadeg

Johan pratar ju alltid om sin mammas pizza, så nu när hon var här stod jag och hängde över axeln för att knäcka degkoden. Enkelhet, tycks vara ledordet. Och Lea stod och klängde kring benen för att få äta pålägget.

Till två plåtar: Lös upp en halv tärning jäst i 2 dl ljummet vatten, 1 msk olja och 1 tsk salt. Knåda ner 4-5 dl vetemjöl special. Jäs ca 30 min.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Oj, till slut lite inside info om Birgittas pizza! Gillar du den också, funkar den utan ost? Hade hon osten under eller ovanpå pålägget? Många, många frågor.

Johanna sa...

Den blir faktiskt väldigt god, jag tycker om när botten är lite knaprig och tunn och inte så brödig som den blir när jag gör deg på mix (laaaaat). Osten lägger hon ovanpå alltihop, kan inte uttala mig om för- och nackdelarna där.