Ja, vad annat kan man göra på alla sina rotfrukter? Klart det blev en köttgryta. Av det klassiska snittet dessutom, det är sällan jag gör en alldeles vanlig variant. Gott blev det!
1 kg bog
1 klyfta vitlök
2 morötter
1 bit rotselleri
2 stänger blekselleri
1 gul lök
1 palsternacka
2-3 dl rött vin
1 burk krossade tomater
1 l köttbuljong
lagerblad, timjan, rosmarin
salt och peppar
Hacka och fräs löken i lite olja i botten av en kastrull. Hacka grönsakerna och fräs dem också när löken hunnit få lite färg. Pudra köttet med lite vetemjöl och bryn lätt. Man kan dela köttet i grytbitar direkt, men nu hade jag helt kött med lite ben så då fick det koka i hel bit ett tag, sedan tar jag upp det och skär bitar när det börjar bli klart istället. Lägg köttet i kastrullen tillsammans med grönsakerna, slå på vätska och krydda och låt sedan puttra en halv söndag ungefär, eller tills köttet känns lagom mört. Servera med ris och hackad persilja blandad med citronskal- och saft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar