Idag hade jag bästa Ola på middag och körde en gammal favorit i repris, linsbiffar med rostade rotfrukter, sallad och sås. Tror att Ola har fått det hos mig innan, men jobbar på att äta upp mat som jag har i skafferiet, dvs linser i det här fallet. Enkelt och gott, från början inspirerat av en middag hos Josefin om jag minns rätt. Och det smakar bättre än det ser ut, lovar!
Linsbiffar, 4 portioner
Linsbiffar, 4 portioner
3 dl gröna linser + 6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
1 burk kikärtor
2-3 ägg
1 liten gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Rosmarin, timjan (gärna färska)
Salt, peppar
Paprikpulver, cayenne- eller chilipulver
Skölj linserna och koka dem tillsammans med vattnet och buljongtärningen. Låt svalna. Mixa kikärtorna med stavmixer och blanda dem tillsammans med linserna. Finhacka lök och vitlök och blanda dem tillsammans med linser och kikärtor, rör i kryddor och ägg. Mixa mer vid behov. Gör pannbiffsstora biffar och stek på medelvärme.
Skölj linserna och koka dem tillsammans med vattnet och buljongtärningen. Låt svalna. Mixa kikärtorna med stavmixer och blanda dem tillsammans med linserna. Finhacka lök och vitlök och blanda dem tillsammans med linser och kikärtor, rör i kryddor och ägg. Mixa mer vid behov. Gör pannbiffsstora biffar och stek på medelvärme.
3 kommentarer:
Jag har aldrig fått linsbiffar hos dig. Varför? Jag vill också ha linsbiffar!
När som helst fröken Persson, säg bara till! Lagade dem dock rätt ofta förut och har haft en paus :)
När som helst fröken Persson, säg bara till! Lagade dem dock rätt ofta förut och har haft en paus :)
Skicka en kommentar