onsdag 4 november 2009

Härmapa - blomkålsbonanza

Hmm oklart om den här bilden gör en sugen på maten...


Inspirerad av Johanna var jag tvungen att göra en egen version av hennes blomkålspasta, oklart dock om min blev godare. På sin höjd oavgjort skulle jag tro. Men gott blev det, gott och milt. Dock inte för kålkänsliga magar. Som, öh, min. Aj.

1 blomkålshuvud
½-1 dl mjölk
smör eller liknande
rostade pumpakärnor, solrosfrön och pinjenötter
spaghetti
grönsaksbuljong
salt, peppar
stekt bacon, halloumi, eller riven ost
örtsalt

Dela ett blomkålshuvud i fyra delar och koka tillsammans med salt. När det är lmjukt, men lite al dente, ta ut 1-2 delar. Koka resen mjukt. Koka pasta, kanske tillsammans med en grönsaksbuljongtärning. Rosta frön. Mosa den mjuka blomkålen tillsammans med mjölk och smör till en grov puré. Dela resten av blomkålen i mindre bitar. Blanda pastan med puréen, strö över blomkålsbitar och rostade frön. Servera ev med ytterligare smör och gärna något salt som stekt halloumi, stekta knapriga baconbitar, eller varför inte riven parmesan eller något liknande.

Inga kommentarer: