tisdag 15 september 2009

Lax vad gott!


Idag hade jag finaste Kristina över på middag, vi styrde upp stekt lax med quinoa, stekta champinjoner, äppel- och yoghurtsås samt sallad. Gott!

Stekt lax

Lax i portionsbitar
Pressad lime (riv först skalet till såsen)
Salt, peppar
Örtkrydda
Cayennepeppar
Paprikapulver

Lägg laxen på en tallrik, pressa över lime, krydda och låt den stå och dra medan du förberedera allt det andra. Stek den sen i panna med margarin/smör/olja. Jag kör alltid Milda Coulinesse. Låt ev efterånga den lite under lock, men inte på plattan, om du är osäker på om den är klart.

Koka quinoan, gärna med en tärning grönsaksbuljong.


Äppel- och yoghurtsås

Grekisk/turkisk yoghurt
Ett äpple, skalat och finhackat eller rivet grovt
Rivet limeskal
Grov senap
Majonäs
Pressad lime
Salt, peppar
Dill, gräslök

Blanda allt, smaka ev av med ytterligare kryddor. Jag använder frusen dill och gräslök. Jag hade även tänkt ha i hackad chili men den försvann någonstans på vägen.


Stekta champinjoner

Skivade skogschampinjoner
Hackad schalottenlök
Hackad vitlök
Salt, peppar
Örtkrydda, gärna med persilja

Stek champinjonerna och löken i smör, krydda.

Servera allt tillsammans med sallad.

1 kommentar:

Kristina sa...

Så jädra gott!