söndag 27 september 2009

Kikärtsburgare i pitabröd


Ja, jag inser att jag bara lagar grönsaksbiffar och att alla ser likadana ut, men idag lagade jag i alla fall kikärtsburgare till mig och Ola som var riktigt smarriga. Vi åt dem i pitabröd tillsammans med grönsaker, rostad och marinerad paprika, tomatsalsa och vitlöksyoghurt.

Kikärtsburgare med koriander, 4 portioner
2 burkar kikärtor
2 ägg
1 msk vetemjöl
1 kruka koriander (hackad)
2 vitlöksklyftor, pressad eller riven
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 tsk spiskummin
paprikapulver
ev chilipulver el cayenne
salt och nymalen svartpeppar
olja och flytande margarin till stekning

Häll av kikärtorna och mixa med stavmixer tillsammans med äggen. Rör ned mjöl, vitlök, chili och kryddor. Hetta upp olja och margarin i en panna. Forma biffar och stek biffarna gyllenbruna på bägge sidor. Servera i varma pitabröd tillsammans med sallad, yoghurtvitlökssås, rostad paprika och tomatsalsa.

Vitlökssås
Turkisk yoghurt
2-3 vitlöksklyftor
Svartpeppar
Flingsalt
Paparikapulver
Chilipulver eller cayenne

Koka vitlöksklyftorna med skal i ett par minuter. Skala, mosa (alt pressa med skalet på) och blanda tillsammans med de övriga ingredienserna. De kokta vitlöksklyftorna ger en mild och god smak.

Inga kommentarer: