Knaperstekt skinkfärs med kål och nudlar efter ett Lisa Förare-Winblad-recept.
500 gr skinkfärs
½ huvud strimlad vitkål
2 msk soja
2 msk fisksås
2 msk chilipasta
2 msk riven ingefära
2 msk farinsocker
2 klyftor pressad vitlök
1 pkt nudlar
1 ordentligt knippe koriander
1 tomat
1 handfull jordnötter
Stek upp färsen tills den börjar få fin färg. Blanda i soja, fisksås, chili och ingefära. Stek vidare en stund. Blanda sedan i vitlök och socker och låt steka på låg värme ett tag, typ tio minuter. Blanda till sist ned kålen och låt den fräsa med tills den knappt blivit mjuk, den ska ha tuggmotstånd kvar. Blanda ner kokta glasnudlar och toppa med nötter, den hackade tomaten och koriander före servering. Servera med limeklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar