- 175 g smör
- 2 dl socker
- 100 g mandelmassa
- 1/2 msk finrivet citronskal
- 1 tsk finhackad rosmarin
- 1 näve färska havtorn
- 2 ägg
- 1 1/2 dl mjölk
- 3 dl mjöl
- 1/2 tsk bakpulver
Kyl mandelmassan en stund och riv den sedan grovt. Vispa ägg och smör ordentligt pösigt. Vänd ner mandelmassa, citronskal och rosmarin. Rör i äggen ett i taget. Sikta över mjölet och bakpulvret och vänd till sist ner mjölken. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i ugn på 150 grader i ca 50 minuter. Ät som den är eller tillsammans med fruktkompott eller grädde.
3 kommentarer:
Vilken skönhet! Havtornen, vänder du ner dem tillsammans med mandelmassan och co?
Eller hur! Lea fick välja kakform på Åhléns. Bären slängde jag i sist, de är så mjuka och jag ville inte att de skulle mosas för mycket i blandandet.
Ett mycket bra val. Och en mycket god nyhet att man hittar så snygga formar på Åhléns - och inte måste ha ärvt de av en farmor - jag blev jättesugen på att baka.
Skicka en kommentar