söndag 3 oktober 2010

Mandelkaka med rosmarin och havtorn

  • 175 g smör
  • 2 dl socker
  • 100 g mandelmassa
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 tsk finhackad rosmarin
  • 1 näve färska havtorn
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 3 dl mjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
Kyl mandelmassan en stund och riv den sedan grovt. Vispa ägg och smör ordentligt pösigt. Vänd ner mandelmassa, citronskal och rosmarin. Rör i äggen ett i taget. Sikta över mjölet och bakpulvret och vänd till sist ner mjölken. Häll smeten i smord och bröad form och grädda i ugn på 150 grader i ca 50 minuter. Ät som den är eller tillsammans med fruktkompott eller grädde.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Vilken skönhet! Havtornen, vänder du ner dem tillsammans med mandelmassan och co?

Johanna sa...

Eller hur! Lea fick välja kakform på Åhléns. Bären slängde jag i sist, de är så mjuka och jag ville inte att de skulle mosas för mycket i blandandet.

Unknown sa...

Ett mycket bra val. Och en mycket god nyhet att man hittar så snygga formar på Åhléns - och inte måste ha ärvt de av en farmor - jag blev jättesugen på att baka.