Lammfärsbiffar med ugnsbakad pumpa och balsamicoglaserat fikon
400 gr lammfärs
1 äggula
1 msk hackad färsk rosmarin
salt, peppar
Blanda i skål och forma små biffar, stek på medelhög värme. De ska gärna vara lite rosa inuti.
Dela pumpan i lagom bitar och lägg i ugnsfast form i 175 grader, ca 20 minuter.
Häll 2 msk balsamvinäger och 1 tsk socker/farin i en stekpanna, skiva fikonen och lägg i, stek någon minut för att få lite yta. Ta ur fikonen, slå på ytterliggare lite vinäger och 1 dl rödvin. Låt koka ihop till en rödvinssky.
2 dl färsk mynta
1 dl bladpersilja
½ dl dill
1 klyfta vitlök
skal från 1 citron
2 msk olja
salt, peppar
Mixa alltihop med mixerstav till en slät röra. Smaksätt eventuellt med mer citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar