Spännande bild man hittar när man bildgooglar "lax", say wut?
Igår var jag hemma hos madre Gonzales, en ny garderob skulle monteras upp och två gamla monteras ned. Nedmonteringen gick lätt som en plätt, men uppmonteringen gick inte alls. Till slut konstaterade vi att det var för att hon inte fått rätt delar till sin garderob när hon köpte den. Suck. Dock hann vi i alla fall äta en trevlig middag tillsammans, mor konsterade att hon hade lax och rotfrukter hemma och med dessa fick jag göra vad jag ville, jag bestämde mig för soppa när hon även hittade saffran i skafferiet.
Lätta fisksoppan, 4 port
ca 400 g fisk, t ex lax
4-5 potatisar
2 stora morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 gram saffran
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning fiskbuljong
1 msk tomatpuré
svartpeppar, salt
timjan
paprikapulver
smör/olja
1 krm strösocker
1-2 dl grädde
vatten
crème fraiche
rivet citronskal
Skala och tärna rotfrukterna, potatisen i lite större bitar än morötterna och palsternackan. Hacka löken och vitlöken. Stöt saffranet med 1 krm salt i en liten burk eller liknande. Fräs grönsakerna tillsammans med smör eller olja i en gryta och strö över saffranet och saltet. Fräs tills löken blivit blank och genomskinlig, men inte så att grönsakerna får färg. Peppra. Häll på tomaterna, smula i buljongtärningarna och späd med en burk vatten. Krydda med paprikapulver, timjan, tomatpuré och lite strösocker. Låt småkoka till grönsakerna nästan är mjuka. Smaka av med grädde. Tärna fisken och lägg i den, låt småkoka tills både fisk och rotfrukter är färdiga. Servera med en klick crème fraiche blandat med rivet citronskal.
Igår var jag hemma hos madre Gonzales, en ny garderob skulle monteras upp och två gamla monteras ned. Nedmonteringen gick lätt som en plätt, men uppmonteringen gick inte alls. Till slut konstaterade vi att det var för att hon inte fått rätt delar till sin garderob när hon köpte den. Suck. Dock hann vi i alla fall äta en trevlig middag tillsammans, mor konsterade att hon hade lax och rotfrukter hemma och med dessa fick jag göra vad jag ville, jag bestämde mig för soppa när hon även hittade saffran i skafferiet.
Lätta fisksoppan, 4 port
ca 400 g fisk, t ex lax
4-5 potatisar
2 stora morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 gram saffran
1 burk krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
1 tärning fiskbuljong
1 msk tomatpuré
svartpeppar, salt
timjan
paprikapulver
smör/olja
1 krm strösocker
1-2 dl grädde
vatten
crème fraiche
rivet citronskal
Skala och tärna rotfrukterna, potatisen i lite större bitar än morötterna och palsternackan. Hacka löken och vitlöken. Stöt saffranet med 1 krm salt i en liten burk eller liknande. Fräs grönsakerna tillsammans med smör eller olja i en gryta och strö över saffranet och saltet. Fräs tills löken blivit blank och genomskinlig, men inte så att grönsakerna får färg. Peppra. Häll på tomaterna, smula i buljongtärningarna och späd med en burk vatten. Krydda med paprikapulver, timjan, tomatpuré och lite strösocker. Låt småkoka till grönsakerna nästan är mjuka. Smaka av med grädde. Tärna fisken och lägg i den, låt småkoka tills både fisk och rotfrukter är färdiga. Servera med en klick crème fraiche blandat med rivet citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar