Sticky pecan cupcakes (ca 10 st)
Muffinssmet:
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
0,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk mald nejlika
en nypa salt
Sirap:
75 g smör
3 msk honung
0,75 dl farinsocker
3 dl pecannötter
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda i äggsmeten. Rör i övriga torra ingredienser.
Smält smör, farinsocker och honung och låt koka någon minut till en sirap.
Pensla muffinsformarna med lite smält smör.
Lägg ett par nötter i varje form, häll över sirap och till sist kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Lägg muffinsen upp och ner på galler och dra av formarna innan de hunnit svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar