tisdag 4 maj 2010

Muffinz

Drabbades av bakbegär i helgen och slängde ihop kladdiga pecanmuffins efter ett recept från Leila bakar. De blev väldigt goda men receptet saknade helt information om hur många muffinsar det skulle bli, så jag lade nötkladd i för många formar och fick servera överblivet kladd till vaniljglass dagen efter. Det var minst lika gott om inte godare, så man kan säga att detta är ett dubbelrecept.

Sticky pecan cupcakes (ca 10 st)
Muffinssmet:
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
0,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
0,5 tsk mald nejlika
en nypa salt
Sirap:
75 g smör
3 msk honung
0,75 dl farinsocker
3 dl pecannötter
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och blanda med mjölken. Blanda i äggsmeten. Rör i övriga torra ingredienser.
Smält smör, farinsocker och honung och låt koka någon minut till en sirap.
Pensla muffinsformarna med lite smält smör.
Lägg ett par nötter i varje form, häll över sirap och till sist kaksmeten. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter. Lägg muffinsen upp och ner på galler och dra av formarna innan de hunnit svalna.

Inga kommentarer: