Lammfärslasagne med aubergine och oliver
400 g lammfärs
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
½ aubergine
en handfull svarta oliver
färsk rosmarin
färska lasagneplattor
riven mozzarella
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 msk smör
Gjorde köttfärssåsen på vanligt vis och bechamelsåsen genom att fräsa smöret i botten av en kastrull, pudra över mjölet och sedan vispa i mjölken gradvis. Tricket är att balansera mellan att bränna vid mjölsmeten och att hälla på för mycket mjölk så att såsen blir blaskig.
Varva sedan i formen genom att börja med lite färs/sås, sedan plattor osv. Sista lagret ska vara plattor, sås och riven ost. Grädda i ugnen på 175 grader ca 15 minuter.
400 g blandad fisk (tog lax och hajmal)
1 gul lök
1 fänkål
1 morot
1 liten bit rotselleri
5-6 sparrisstänger
2 klyftor vitlök
1 burk krossade tomater
2 tsk dillfrö
1 kuvert saffran
Hacka fisk och grönsaker. Rosta fröna i het panna tills de luktar gott. Lägg på lite smör och fräs lök och vitlök, fortsätt med resten av grönsakerna. Slå på tomaterna och smaka av med kryddor. Ta av från värmen och blanda sedan i fisken. Krydda bechamelsåsen med saffran.
5 kommentarer:
Så otippat, men låter smarr!
Hur blev fisklasagnen? Du skriver inget omdöme, J?
Det blev väldigt gott! Laxen lite torr jmfrt med hajmalen dock, så man ska nog ta större bitar av den.
Svinigt gott. Bättre än vanlig lasagne.
Å! Bra! Då ska jag göra den!
Skicka en kommentar