måndag 12 oktober 2009

Måndagslyx


Fetaostsallad med rödbetor, rotsakspytt och quinoa

Koka rödbetor
Koka quinoa med grönsaksbuljong
Blanda olika sorters sallad med tomat, fetaost, rostade solrosfrön och pumpakärnor, samt olja, vinäger, salt, peppar och örtkrydda.

Rotsakspytt
Morötter
Palsternacka
Schalottenlök
Vitlök
Salt, peppar
Persillade

Finhaka allt, stek tills mjukt, men al dente. Krydda.

Ät!

2 kommentarer:

Johanna sa...

Hörru det ser fint ut! Men hur går det med det minskade fiberintaget?

Cecilia sa...

Det går ganska bra! Morötter och palsternacka är ok, sallad och tomat verkar ofarligt. Quinoan kanske tveksam, men åt inte så mycket. Men det är ju trist att inte äta fullkorn. Dock är volym mitt största problem tror jag, äter jag för mycket får jag ont direkt.