100 g smör
1 blomkålshuvud, skuret i småbitar
1 citron
skalade räkor
färsk pasta
Gör en beurre noisette av smöret, vilket tydligen innebär att man kokar det ljusbrunt och nötluktigt. Lägg i blomkålen och koka ca tio minuter eller tills kålen är mjuk. Mixa en puré av alltihop, riv i citronskal, salta peppra och blanda med den kokta pastan. Toppa med räkorna.
I receptet ska man också ha hackad gräslök i, men det hade jag inte. Jag hade inte heller fänkål, som man kunde riva och dressa med citronsaft. Jag hade i lite tryffelolja dock.
Nästa gång skiter jag i själva smörkokandet, jag kommer nog bara koka blomkålen som vanligt och ha lite smör i när jag mixat, typ som vanligt potatismos. Man kan ju inte äta mängdvis med smör hela tiden, även om man vill. Tss tss. Kommer också spara lite buketter att ha i pastan så det blir lite mer tuggmotstånd.
Gott var det i alla fall.
1 kommentar:
Åh jag har varit sugen på blomkålspuré hur länge som helst, fan vad smarr!
Skicka en kommentar