onsdag 26 augusti 2009

Snabblunch


Omelett och sallad, 1 person

4 ägg
4 msk mjölk/vatten/creme fraiche
salt, peppar
riven parmesan
Valfritt pålägg ut kylen

Blanda ägg och mjölk, smält smör i en stekpanna och häll i äggblandningen. Stek omeletten, salta, peppra och riv över parmesan. Lägg på valfritt pålägg, jag körde kokt saltrulle. Servera med sallad och knäckemacka.
Om omeletten inte vill stelna, lägg ett lock över stekpannan en minut eller två. Ja, det låter banalt, men jag snackade med någon om det här härom dagen som inte hade tänkt på att just lägga på ett lock.


3 kommentarer:

Lisa sa...

Omelett är en sån grej jag planerar att satsa mer energi på.

Cecilia sa...

Do it!
Finns inget snabbare och enklare.

Johanna sa...

Instämmer! Vi äter nog omelett typ en gång i veckan minst. Kan varieras i det oändliga och är väldigt äta själv-vänligt om man precis håller på att lära sig hantera bestick.