måndag 24 augusti 2009

Vit chokladpaj

Till utseendet lik föregående paj, men ack så annorlunda i smaken, blev detta efterrätt på kräftskivan:

150 g vit choklad
150 g smör
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 tsk rivet citronskal

Smält choklad och smör i vattenbad. Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll i smöret/chokladen. Tillsätt ägg och citronskal och rör ihop allt till en slät smet. Häll i en smord och bröad springform och grädda mitt i ugnen, 175 grader, ca 30 min.

Enligt receptet (2 systrars söta) serveras kakan med creme fraîcheglasyr och granatäpple, men jag körde vispgrädde och hallon. Vill man dock göra glasyren kommer den här:

2 dl creme fraîche
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

1 kommentar:

Cecilia sa...

Smarr! Är inte det här perfekt att bjuda jobbet på?