2 dl morotspuré (hemgjord eller från barnmatshyllan)
4 dl vetemjöl
3,5 dl strösocker
½ tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl raps- eller solrosolja
2 ägg
2 dl hackade valnötter
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.
Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ordenligt. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna en stund i formen, stjälp upp på galler och låt kallna under formen.
Rör ihop glasyr av 200 g cream cheese, 1 tsk vaniljsocker och 2-3 dl florsocker och bred över kakan.
1 kommentar:
Gjorde kakan succé?
Skicka en kommentar