Solrosen hänger med även i denna bild
Efterrätten stod Sara för, hon har semestrat i Barcelona och Palma och köpt med sig Limoncello som hon blandat i den vita chokladmoussen. Chokladmoussen är gjord enligt samma recept som jag brukar köra:
Vispa 3 dl grädde hårt utan att råka göra smör. Smält 150 g vit blockchoklad i vattenbad. Blanda den smälta chokladen med 3 äggulor. Vänd försiktigt i chokladblandningen i vispgrädden. Lägg i formar och frys ett par timmar. Ta ut en halvtimme före servering.
Min standard är att servera moussen rätt upp och ner tillsammans med varma hallon, men det var riktigt gott att få den smaksatt med bara lite hyvlad choklad, så nästa gång blir det nog mousse med citron eller lime - det vägde upp allt det söta mäktiga på ett bra sätt.
En fin kväll. Nu ska jag verkligen gå och lägga mig.
5 kommentarer:
Mkt mumsigt!! Trevlig blogg, nu ska jag smygläsa här hela tiden och förhoppningsvis inspireras till att äta annat än Keldas Tomatsoppa med tortellini vareviga dag! :-)
Oj oj oj fröken, det där lät ju riktigt smarrigt!
Ja Sara läs och kommentera, kul!
Snyggt med bildtexter fröken!
Kan man gör moussen ett par dagar i förväg tror du?
Absolut! Det är bara att tjonga in i frysen, sen håller den ett tag. Tänk på att tina i god tid dock, det tar längre tid än man tror.
Skicka en kommentar