Inspirerade av Karin sitter vi i Malmö och bakar pecannötskakor i mängder. Plåt två glömdes bort och brändes och nu är andra satsen på gång. Både smeten och själva kakorna är ljuvliga!
100 g pecannötter
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 g rumsvarmt smör
2 dl farinsocker
1 äggula
½ tsk flingsalt
Mixa nötterna (men spara några till garnering) och blanda med vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa smör och farinsocker med elvisp i en egen skål i 3 minuter. Tillsätt ägget och saltet. Rör i nöt- och mjölblandningen lite i taget och forma ca 40 st slarviga bollar (ca en tesked smet) och lägg på plåt. Tryck till litegrann och garnera med en halv pecannöt. Grädda i mitten av ugnen i 175-200 grader, cirka 7-10 minuter eller tills kakorna smälter ut. Var uppmärksam på tiden, de bränns fort. Receptet går bra att dubblera.
2 kommentarer:
Shit va fina ni är! Kookies´en är long gone och jag suktar efter fler!!
Nu kan du baka egna! I Sthlm har jag hittat de billigaste pecannötterna på Hemköp, två påsar av deras eget märke för 35 spänn. Annars är de rätt dyra.
Skicka en kommentar