tisdag 27 juli 2010

Emmas vegetariska paj


PAJDEG
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 gram margarin eller smör
3 msk vatten

Fyllning
250 gram bladspenat
vitlök
4 ägg
1 burk krossade tomater
salt
svartpeppar
ev färska örter typ basilika
175 gram fetaost

Bröd och sallad eller nåt annat som man kan ha till.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram spenaten ur frysen om den är fryst. Börja med pajdegen. Blanda ingredienserna till pajdegen och smeta ut den fint och jämnt i pajform som vanligt. Pajen ska förgräddas i 10 minuter på 200 grader.

Krama ur överflödigt vatten ur bladspenaten. Fräs spenaten i stekjärn tillsammans med 2 stora hackade vitlöksklyftor. Vispa upp äggen, häll i en burk krossade tomater som fått rinna av litegrann. Tillsätt salt + svartpeppar + lite hackade färska örter om du har. Det verkar inte som om det går att ta för mycket svartpeppar. Tänk på att fetaosten är väldigt salt, mycket salt behövs inte. Lägg spenaten på det färdiggräddade pajskalet. Fördela 175 gram fetaost som du skurit i tjusiga kuber jämnt över spenaten. Häll över äggblandningen. Grädda 45 minuter, 200 grader.

ENJOY!

3 kommentarer:

Johanna sa...

Yay! Jag började skriva något om att det var OFÖRLÅTLIGT att du bloggade den på det där andra stället men sen kom jag på att jag kanske skulle kolla här först. Tur det.

Anonym sa...

Vilket andra ställe?!!

Cecilia sa...

Undrar jag :)