söndag 29 maj 2011

Fläskfilé, zucchini och paprika

1 medelstor zucchini
1 msk salt
1 dl vetemjöl
5 msk olja

1 fläskfilé
3 msk vikindio

4 små röda paprikor
1 tomat
1 bananschalotten
1 klyfta vitlök
2 msk olja
1 msk kapris
en handfull oliver

Lägg fläskfilén i en plastpåse tillsammans med vikindion och låt marinera i kylskåpet. Lägg sedan i ugnsfast form och baka i ugnen på 125 grader tills innertemperaturen är ca 65 grader. Ta ut och linda in i aluminiumfolie, låt stå ett tag och svalna innan den skivas upp.

Skiva zucchinin i tunna skivor och salta. Låt ligga någon timme så att de släpper lite vätska. Sätt ugnen på 250 grader, dela paprikorna och lägg i en ugnsform tillsammans med tomaten, löken och vitlöken och lite olja. Baka mjukt, ca 20 minuter. Mixa tillsammans med kapris och oliver, och ev. en skvätt vinäger, till en slät sås. Vänd zucchinin i vetemjöl och stek i rikligt med olja. Låt rinna av något på hushållspapper.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Paprika?

Johan sa...

Tror ni det där var gott eller?
Så jävla gott var det.

Johanna sa...

Intressant här att jag genomgående skriver zucchini när jag menar aubergine...