måndag 9 maj 2011

Ugnsbakad purjo

Härligt att få 7 purjolökar i grönsakslådan när det redan ligger två i kylskåpet. Purjolök är en finfin grönsak, men lite svårt att göra av med en hel koloni innan de vissnar. Det här blev mycket gott dock, första gången jag haft purjolök som en alldeles fristående middagskomponent.

400 gr torsk
1 pkt bacon
en handfull kvistar färsk timjan
2 dl torr cider
1 klick smör
salt, peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Dela purjolökarna på längden, lägg en timjankvist på varje halva och linda om med en skiva bacon. Smörj en ugnsfast form och lägg i lökarna. Ta en annan form och lägg i torsken. Strö över lite upphackat bacon och svartpeppar. Slå över cidern. Sätt in alltihop i ugnen i ca 15 minuter. Ta eventuellt ut torsken lite innan om den börjar bli torr.

Inga kommentarer: