1 gul lök
250 g blandad svamp, t ex champinjoner och shiitake
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm riven muskot
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
ev vatten
250 g blandad svamp, t ex champinjoner och shiitake
1 msk smör
1 msk olivolja
400 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm riven muskot
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
ev vatten
Hacka löken och fräs i smör + olja i botten av en djup stekpanna. Lägg i färs och vitlök, oregano, muskot, salt och peppar och stekt tills färsen är genomstekt. Slå på vinet och låt koka bort helt. Sänk värmen och häll i tomaterna + tomatpuré. Låt puttra på svag värme i 20 minuter. Smaka av med mer kryddor om det behövs och ät med gnocchi och ev. riven parmesan.
1 kommentar:
Ser gott ut! Vad gör man med svampen och ska den vara färsk eller torkad?
Skicka en kommentar