
Portioner: 2-4
Tid: Max 60 minuter
5 potatisar
2 gula lökar (inte jättestora)
5 ägg
en knapp tsk salt
matolja av valfritt slag
krydda med lite peppar, paprikapulver och chilipulver
Skär potatisen i små tärningar. Hacka löken. Häll rikligt med olja i en stekpannan, lägg i potatisen och löken med lite salt och låt puttra tills potatisen mjuknat och börjar klibba ihop sig. Det tar cirka 20 minuter. Häll upp potatisen och löken på en bit hushållspapper på en tallrik, så att oljan kan rinna av något. Vispa samman äggen och lite salt i en skål. Häll potatisen och löken i skålen och blanda om, häll sen blandingen i en oljad stekpanna. Stek på medelgod värme och vänd (med hjälp av en tallrik) när blandningen börjar bli fast och botten är gyllene. Stek några minuter tills även den andra sidan fått färg. Servera lätt avsvalnad med en bit bröd eller sallad, med rökt lax, stekt halloumi, fetaost, lufttorkad skinka, salami, stekt korv eller som del i en buffé. Gott!
2 kommentarer:
Denna måste du göra till mig nån dag!!
När som helst!
Skicka en kommentar