Alltså. Det här kan vara något av det godaste jag lagat på länge. Egentligen är det en fisksoppa från Lotta Lundgren, men eftersom jag hade järpar kvar i frysen och var sugen på frikadeller fick det bli en modifierad variant. Otroligt gott, och enkelt!
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 msk ljust senapsfrö
1 msk spiskummin
1 msk korianderfrö
4 normalstora potatisar, fast sort
5 dl grönsaksbuljong
1 tsk socker
1 citron
2 dl grädde eller kokosmjölk
1 stor knippa dill
4 tomater
400 g vitfisk (eller frikadeller)
Värm olja i botten av en kastrull och lägg i senapsfröna tills de börjar poppa. Hacka löken och pressa vitlöken och fräs genomskinligt. Tillsätt spiskummin och koriander och fräs lite till. Skala och tärna potatisen och i med den med, fräs ännu en stund. Tillsätt buljong, socker, grädde, rivet citronskal och saften från ungefär halva citronen. Finhacka dillen, grovhacka tomaterna och lägg i tillsammans med fisken eller frikadellerna. På med locket och låt koka 3 minuter. Ät som en häst!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar