lördag 17 december 2011

Ge mej mera fiskpudding!

I min senaste Gourmet fanns ett julmatsreportage från Lotta Lundgren (joy!) där denna fiskpudding med citron och saffran fanns med. Makalöst gott!

600 gr torskfilé
2,5 dl grädde
4 äggulor
1 pkt saffran
rivet skal från 2 citroner
saften från 1 citron
½ tsk salt
2 msk potatismjöl
8 äggvitor

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en brödform eller lång ugnsform med bakplåtspapper. Vispa samman grädde och äggulor, saffran, potatismjöl, salt och citronskal + saft. Pressa överflödig vätska ur fisken och skär i bitar. Lägg i gräddblandningen och mixa till en slät färs. Vispa äggvitorna separat till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i fiskfärsen. Lägg smeten i ugnsformen och grädda i vattenbad i ugnen i ca 50 minuter eller tills puddingen känns torr när du sticker en potatissticka i den. Ät ljummen eller kall med sallad, löjrom och gräddfil.

Inga kommentarer: