lördag 17 december 2011

Corned beef pie


Efter att ha läst en novell om en liknande paj i en Remedy quarterly hade jag svårt att tänka på något annat ganska länge. Efter att ha surfat runt på recept ett bra tag komponerade jag ihop följande variant. Tänk på att inte tillsätta något salt då köttet i sig redan är väldigt salt. Det blir mustigt!

Fyllning:
1 hackad gul lök
3 stavar blekselleri
1 tärnad morot
1 tärnad potatis
1 konserv corned beef
½ dl rött vin
1 skvätt köttfond

Gör en dubbel sats pajdeg. Ta hälften och klä en pajform, förgrädda på 175 grader i 10 minuter. Tärna grönsakerna och fräs halvmjuka i lite smör. Skvätt över lite vin och köttfond och låt puttra in. Öppna köttburken och tärna köttet. Blanda försiktigt i köttärningarna i resten av fyllningen, utan att mosa dem alltför mycket. Kavla ut ett pajlock av resten av degen och nyp fast runt kanterna. Skär av överflödig deg och pynta locket om du orkar. Pensla pajen med ett uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter eller tills pajen är gyllene.

Inga kommentarer: