måndag 1 augusti 2011

Pasta med vitlök, tomat och oliver

Känner för tillfället ett starkt sug efter riktigt enkel men supergod pasta, typ sån där som bara är olja, vitlök och tre sardeller eller så. Gjorde denna variant med färsk pasta som blev riktigt god.

2 klyftor pressad vitlök
en handfull körsbärstomater
1 burk urkärnade kalamataoliver
1 msk tryffelolja + 1 msk olivolja
1 knippe bladpersilja

Fräs vitlöken i oljan tills den är gyllene och luktar rostad på gränsen till bränd. Lägg i de halverade tomaterna och fräs omkring tills de blivit såsiga och spruckna. Häll i de hackade oliverna och blanda i den kokta pastan. Rör runt och strö över ordentligt med hackad persilja.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

SNYGGA TALLRIKAR!

Johanna sa...

Oh yes! Vi har köpt till så vi har en av varje färg i SG och två MA. Mitt skåp är ett tallriksparadis!

Cecilia sa...

Härligt! Det är lite så jag också jobbar :)